Февруари 2012

Славянка - към Гоцев връх

25.02.2012
Пирамидата на Гоцев връх - първенецът на Славянка

Славянка - изкачване на Гоцев връх от Марина поляна (Ливада). Гоцев връх е най-високият връх на Славянка (2212м) и при хубаво време от него има гледка към много планини в България и Гърция.

Славянка - към Марина поляна

22.02.2012
Славянка под Марина поляна (Ливада) - Голям Царев връх

Славянка - от хижа Извора към Марина поляна (Ливада). По черния път през гората. Лошо време и дъжд. Нощуване на заслона на Марина поляна.

Славянка - дъждовен ден и разходка до Голешово

19.02.2012
Славянка над х. Извора

Разходка по ниската част на Славянка над х. Извора в дъждовно време. Привечер - посещение на Голешово. Село с красиви стари къщи, които се рушат.

Голешово - селото на края на пътя

19.02.2012
Село Голешово между Славянка и южен Пирин

Голешово - между Славянка и Южен Пирин. Стари полуразрушени къщи, запазена природа, планински въздух. Изходен пункт за високата част на Славянка.

Добърско - старата църква

17.02.2012
Църквата Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат в Добърско

Средновековната църква "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в с. Добърско е национален паметник на културата и е под защитата на Юнеско. Със запазени стенописи тя е филиал на Националния исторически музей.

Пещера Орлова чука

15.02.2012
Пещера Орлова чука в природен парк Русенски Лом

Пещера Орлова чука е красива облагородена пещера. Намира се в скалите над р. Черни Лом в природния парк Русенски Лом. Втората по дължина пещера в България.

Село Лилково

08.02.2012
село Лилково в Родопите над Пловдив

Родопското село Лилково - високо в планината само на 35 километра от Пловдив. Тишина, спокойствие, красива родопска природа и стари каменни къщи.

Чаирски езера - Пирин

07.02.2012
Едно от Чаирските езера в Пирин

Чаирските езера са едни от най-красивите и не много известни езера в Пирин. Сравнително лесно достъпни по маркирани пътеки.

Ждрелото на р. Ябланица

05.02.2012
Мост над ждрелото на река Ябланица (част от Трънската екопътека)

Ябланишкото ждрело - най-непознатата и екстремна екопътека у нас. Дървени мостчета и стълби над бучащи води, редки растения. Част от Трънската екопътека.

Сребърна

03.02.2012
Биосферен езерват и езеро Сребърна

Биосферният резерват Сребърна близо до Дунав е най-известната в България влажна зона. Убежище на много редки птици и други животни.